SES Yılın Kadınları 2023 Yaşam Boyu Başarı Ödülü: KAMER Vakfı

SES Yılın Kadınları 2023 Yaşam Boyu Başarı Ödülü: KAMER Vakfı

Kategoriler / Basında KAMER

SES Yılın Kadınları 2023 Yaşam Boyu Başarı Ödülü: KAMER Vakfı

shadow

Yaşam Boyu Başarı Ödülü: KAMER Vakfı

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği, bu yıl üçüncü olarak düzenlediği “SES Yılın Kadınları” Ödül Töreni kapsamında 2023 yılında dünyada ve Türkiye’de mücadeleleriyle ilham veren kadınları ödüllendirdi. 

KAMER Vakfı SES Yılın Kadınları 2023 Yaşam Boyu Başarı ödülünün sahibi oldu. KAMER Vakfı’nın kurucusu Nebahat Akkoç’a ödülünü Siyaset Bilimci, Prof. Dr. Fatma Gül Berktay takdim etti.

KAMER 1997 yılında Diyarbakır’da kuruldu. Kuruluş yıllarındaki hedefi Diyarbakır ve yakın çevresindeki kadınlarla çalışmaktı. İlkeli duruşu, tüm kişi ve kuruluşlardan bağımsız olarak örgütlenmiş olması kadınların ilgi ve güvenini sağladı. Kadınlar hem şiddet konusunda farkındalık yaşamak hem de yaşadıkları şiddetten kurtulmak için destek almaya başladılar. Kısa süre sonra çevre illerden kadınlar, kendi illerinde de benzer bir çalışma yapmak için başvurmaya başladı. 2005 yılına gelindiğinde KAMER, çevre illerde de çalışmaya başladı. KAMER Vakfı, Türkiye’nin Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgelerindeki 23 ilde örgütlendi.

Örgütlendiği her yerde o yerde yaşayan yerel ekiplerle çalışmaya özen gösterdi. KAMER Vakfı, toplumun farklı kesimlerinin toplumsal cinsiyet rolleri, toplumsal cinsiyete dayalı ayrımcılık ve şiddet konusunda farkındalık yaşamasını sağlamak, toplumsal cinsiyete dayalı ayrımcılık ve şiddetin ortadan kalkması için talep eden kadınlara destek sağlamak, kadınların bireysel, sosyal, ekonomik olarak güçlenmeleri için gerekli politikaların geliştirilmesi ve uygulanması için savunuculuk ve lobi çalışmaları yapmak için yıllardır çalışmalarını sürdürüyor.

2023 yılında yaşanan ki büyük depremin ardından hemen örgütlenerek Hatay, Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır ve Kahramanmaraş illerinde çalışmaya başladı. 1.353.304 kadına ulaştı, 750.374 kişiye gıda, 268.774 kişiye hijyen, 70.138 kişiye giyim, 4.056 kişiye ısınma desteği sağladı. Afetzedeler için 11 tır su gönderen KAMER, 6.660 kişiye kit, 24.566 kişiye kondom desteği sağladı. Afetzede çocuklar için de çalışmalar yürüten KAMER, 7.456 çocuğa kırtasiye, 2.108 çocuğa oyuncak desteği sağladı. Bölgede 200.130 kişi KAMER konteynerlerinden yararlandı. 1.151 kadına online psikolojik destek, 260 kadına online hukuksal destek sağladı. Afetzedeler için Adölesan Dönem Toplantıları, Mahalle Toplantıları, Avukat ve İklim Toplantıları düzenleyen Vakıf, 130 Kamu kurum kuruluş ile işbirliği gerçekleştirdi. Toplantılara 9753 kadın, 498 erkek katılım sağladı. Şiddeti Frenliyoruz Projesi ile 128 Taksi Durağı 2378 şoföre ulaşıldı.

Habere Ulaşmak için Tıklayın...