Feminizm Nedir Aslında

Feminizm Nedir Aslında

Kategoriler / Basında KAMER

Feminizm Nedir Aslında

shadow

Feminizm Nedir Aslında?

Bu yazıyı yorucu bir yılın ardından grupça yaptığımız bir haftalık tatil sırasında yazdık. Aslında tatil dediğimiz bir çeşit kamptı. Hem dinlenecek hem de bol bol konuşacaktık. KAMER’de bazen o kadar yoğun bir çalışma temposu içine giriyoruz ki, oturup doyasıya konuşamıyoruz. Bu kamp bizim için iyi bir fırsat olacaktı.

 

Birkaç konu belirledik konuşmak için. Bunlardan biri de “feminizm” oldu. Feminizm üzerine konuşmaya başlarken önce bir çerçeve çizdik. “Feminizm bizim için hayatın içinden ne anlam ifade ediyor. Bizim için feminizmin Türkiye’nin sorunları, kadın hareketinin sorunları, kendi hayatımızın içindeki sorunlar, fark ettiklerimiz, gözlemlediklerimiz üzerinden anlamı ne?” Bu çerçeve içinde konuşmaya karar verdik. Eğer feminizmi yaşanmışlıklar, deneyimler üzerinden somutlandırarak tartışırsak daha anlaşılır, daha çekici olur diye düşündük.


13 Temmuz Pazartesi sabahı kahvaltıdan sonra teybimizi açtık ve başladık feminizm üzerine konuşmaya. Gerçek isimlerimizi yazmak istemedik. İsmin ne önemi var ki! Önemli olan laflar. Konuşma aralarındaki horoz, civciv, cırcır böceği, Kumlu Tepe’nin su sesini hissetmek sizlere kalmış…