Kadınlara Destek Projesiyle Avrupa Üçüncüsü Oldular

Kadınlara Destek Projesiyle Avrupa Üçüncüsü Oldular

Kategoriler / Basında KAMER

Kadınlara Destek Projesiyle Avrupa Üçüncüsü Oldular

 Almanya, Lüksemburg, Hollanda ve Belçika gibi Avrupa ülkelerinden okulların da aralarında bulunduğu 100’ün üzerinde okulun ve  400'ün üstünde öğrencinin katıldığı fuara Shero Company ve Ipack isimli  iki şirket ile katılan İzmir Amerikan Koleji Genç Başarı Kulübü, girişimci projeleri ve yaratıcıklarıyla jürinin ilgisini çekti.  Esin Akgül, Aslı Çahantimur, Lara Sude Tarhan , Beril Kanat , Emre Palanduz, Batuhan Hamamcıoğlu, Kaan Madranefe , Merve Yolcu , Zeynep Yeniçeri,  Aslı Silkü, Onur Talu, Ceren Aykut, Sinem Sınmaz ve Doruk Taneli’nin katıldığı bu uluslararası fuarda,  okullarında Genç Başarı Kulubune üye olan öğrenciler, kendi şirketlerinin ürünlerini sergileme ve satış yapma şansı buldu.

Avrupa’da ilk üçe giren SHERO COMPANY, kendisi de İzmir Amerikan Koleji mezunu olan ve KAMER’de çalışan Ayşe Nur Gedik’le birlikte, şiddete maruz kalan kadınları koruma ve onlara yeni bir hayat yolu çizmeyi amaçlayan KAMER’in ürünlerini satmak üzerine çalışma yaptı. “Kadın Kahraman”, “Shero” logosuyla açılan şirkette, şiddete maruz kalmış ve Kamer bünyesinde çalışma yapan kadınların el işi ve atık malzemeden yaptıkları cüzdan, şal, çanta vb. ürünler satıldı. Jüriye yapılan sunum sırasında şiddete maruz kalmış bir kadın ve onun kendi yolunu çizim sürecini canlandıran grup üyeleri, daha sonra Kamer Vakfı’nın önemini, neden Shero’nun kurulduğunu ve hiç kar güdülmeden yapılan satışın amacını da açıkladı. Ürünlerin atık maddelerin geri dönüşümüyle üretilmesi jürinin ayrıca beğenisini topladı. Ürünlerin satışından elde edilen tüm gelir KAMER Vakfı’na aktarıldı.

IPack şirketi ise kullanılmış değişik boyutlardaki plastik kapları kumaşla kaplayarak ev dekorasyonunda kullanılan ürünlerin satışını yaptı.

Genç Başarı Kulübü’nün sorumlu öğretmenleri Gül Yılmazkoç ve Irmak Türkan, öğrencilerin girişimcilikle ilgili temel kazanımlarda bulundukları bu uluslararası kulüpte, kendi kurdukları sanal şirketlerde daha lise çağlarında iken iş hayatının bir simulasyonunu yaşadıklarını belirterek bu öğretilerin ileride kendilerine çok büyük faydaları olacağını söylediler ve aldıkları bu güzel ödüllerle okullarını ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmekten çok mutlu olduklarını belirttiler”