Kadın Balıkçılar ile Dayanışma Projesi

Kadın Balıkçılar ile Dayanışma Projesi

Çalışmalarımız / Tamamlanan Projelerimiz

Kadın Balıkçılar ile Dayanışma Projesi

Proje İçeriği;

      Ülkemizde gerçekleşen, deprem, fırtına, tsunami gibi doğal afetler ve pandemiden etkilenen balıkçı ailelerine destek vermek üzere başlatılan dayanışma ve destek programıdır. 30 Ekim 2020 Sisam açıklarında yaşanan deprem ve sonrasında yaşanan küçük boyutlu tsunami, geçimlerini balıkçılıkla sağlayan Sığacıklı aileleri derinden etkilemiştir. Balıkçılıkla hayatlarını idame ettiren ailelerin Covid-19 salgın tedbirlerinin de olduğu dönemde acil ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenmiştir.

    Afet sonrası balıkçı ailelerin maddi ve manevi durumlarının olabildiğince hızlı bir şekilde eski haline getirilmesi için, balıkçılara ve ailelerine, sosyal ve ekonomik destek sağlanmıştır. Program, afet sonrası balıkçı ailelerin maddi ve manevi destek paketleri içermektedir. 

  1. Erzak destek paketi (Temel gıdalar) 
  2. Sağlık destek paketi (Temel hijyen ve temizlik ürünleri)
  3. Balıkçı destek paketi (Muşamba, balık ağı, battaniye vb.)
  4. Eğitim destek paketi (Temel eğitim kiti, tablet vb.)
  5. Sosyal destek paketi (Destekleyici danışmanlık hizmetleri)

    110 balıkçı aileye destek paketleri dağıtıldı.Bu paketlerin tamamı, ev ev dolaşılarak, balıkçı ailelere ve yakınlarına teslim edildi.

     Kadın Balıkçılar Derneği, bu çalışmasını KAMER Vakfı ile birlikte yürütmüştür.Görüşme yapılan kadınlarla KAMER Vakfı'nın kullandığı hane ziyaret formu dolduruldu. Bu form ile balıkçı kadınların orta ve uzun vadede karşılanacak ihtiyaçları belirlenmiştir.