L’Oréal Grup’un sürdürülebilirlik fonundan KAMER Vakfı’na 1.4 Milyon TL hibe

L’Oréal Grup’un sürdürülebilirlik fonundan KAMER Vakfı’na 1.4 Milyon TL hibe

Kategoriler / Basında KAMER

L’Oréal Grup’un sürdürülebilirlik fonundan KAMER Vakfı’na 1.4 Milyon TL hibe

shadow

Kadınlara karşı şiddetle mücadele etmeyi, kadınların sosyal ve ekonomik olarak güçlenmesine katkı sağlamayı amaçlayan destek projesiyle KAMER Vakfı, L’Oréal Grup global sürdürülebilirlik fonundan 1.4 Milyon TL hibe almaya hak kazandı ve Türkiye’nin 20 farklı ilinde, içlerinde mültecilerin de bulunduğu dezavantajı durumdaki 33.000’den fazla kadına ulaştı. 

Dengeleri sürekli değişen bir dünyada; sürdürülebilirlik, kapsayıcılık ve dayanışma gibi kavramlar her zamankinden daha kritik bir öneme sahip. Günümüzde giderek artan çevresel ve sosyal değişimler ve bunların olumsuz etkilerinin farkında olan L’Oréal Grup, global 2030 sürdürülebilirlik hedeflerini ortaya koyan “Gelecek için L’Oréal” programı kapsamında dünyadaki sorunların çözümü için 150 Milyon € fon ayırdı. Üzerinde yaşadığımız gezegenimiz ve içinde bulunduğumuz toplumlar için somut adımlar atmak, sosyal ve çevresel sorunların çözümüne katkı sağlamak, çevreyi korumak ve kadınları desteklemek için ayrılan 150 Milyon € kaynak, dünyanın her yerinden başvuran sivil toplum kuruluşlarının kadınlara ve çevreye yönelik projeleri aracılığıyla değerlendirilecek. Global fonun 100 Milyon €’luk kısmı; önemli çevresel sorunlarla ilgili gerekli aksiyonları almak, zarar gören doğal deniz ve orman eko-sistemlerini kurtarmak üzere, 50 Milyon €’luk kısmı ise zor şartlardaki kadınlara destek sağlamak için ayrıldı.

Türkiye’den global dayanışma fonuna başvuran sivil toplum kuruluşu KAMER Vakfı, ülkemizdeki dezavantajlı durumdaki kadınların sosyal ve ekonomik olarak güçlenmesine katkı sağlamayı, aynı zamanda mülteci kadınların desteklenmesini amaçlayan kapsamlı projesiyle 1.4 Milyon TL hibe almaya hak kazandı. Projeyle 2022 yılı boyunca Türkiye’nin 20 farklı ilinde, içlerinde mültecilerin de bulunduğu dezavantajı durumdaki 33.000’den fazla kadına ulaşıldı.

Türk sivil toplum kuruluşu KAMER Vakfı, hayata geçirilen bu projeyle kadınlara psikolojik ve hukuki danışmanlık hizmetleri vererek kadınların bilinçlendirilmesine katkı sağladı ve şiddetten korunma yollarını anlatan broşürlerle bu konuda farkındalığın artırılması için çalıştı. KAMER Vakfı proje kapsamında, mesleki ve kişisel gelişimi destekleyen, teknolojiden daha fazla yararlanılmasını sağlayan çeşitli kurslarla dezavantajlı durumdaki kadınların kendilerini geliştirmelerine, özgüvenlerini geri kazanmalarına destek oldu. Mülteci kadınları da kapsayan projede ayrıca Türkçe okuma-yazma eğitimleri de düzenledi.

Haberin devamı için tıklayın